Zöld tea
A zöld tea levelei ugyanarról a teacserjéről származnak, mint a fekete tea levelei. A Ronnefeldt minőségi teákhoz csak a felső két levelet és a rügyet szüretelik. A tea feldolgozása során a fermentációt megakadályozzák, hogy a tealevél ne erjedhessen. A teakultúrákban sokféle módszert fejlesztettek ki a zöld tea előállítására. Az elv azonban ugyanaz: szüretelés után a tealeveleket hevítik. A hő inaktiválja a tealevelek sejtjeiben lévő enzimeket, így az erjedési folyamat leáll. Kínában fém edényekben vagy üstben hevítik a teát 280 °C-ra és kb. 30 másodpercig tartják ebben a száraz hőben a zöld tealeveleket. A japán eljárásnál a tealeveleket minimum 2 percig 100 °C felett gőzölik. A tealevelek mindkét eljárás során megtartják zöld színüket és alkotóelemeik nagy hányadát is. Ezt követően formázzák (sodorják) és szárítják a tealeveleket. Mi pedig élvezhetjük kellemes ízvilágukat.