Japán

Hagyományosan Japánban csak zöld teákat állítanak elő. A legfőbb ültetvényeket Fujiama és Kyoto körzetében találjuk. A legismertebb zöld tea Japánból a sencha, amely üde és enyhén fanyar-édeskés. Ugyanilyen ismert és ízletes a bancha is, amelyet ugyanarról a cserjéről szüretelnek, mint a senchát, csak a szüreti szezon végén. A japán teaceremóniák során matcha teát használnak. Ezt a zöld teaport egy matcha tálban, egy bambusz habverővel habosra keverik.

SENCHA CHIRAN 

Japán · Kyushu · nyár

Zöld teák

Chiranból származó bio-sencha. Enyhén kesernyés íz párosul a virágos aromával. Főzete világoszöld és üde. A tea lezárt csomagolásban érkezik és 50 grammot tartalmaz.


Összetevők: zöld tea ökológiai gazdálkodásból

Elkészítés: 2-3 perc, 80°C, 1 csapott teáskanál / csésze (2 dl), lágy víz

MATCHA MIDORI 

Japán · tavasz

Zöld teák

Ez a népszerű matcha gazdag aromával és gyümölcsös jellegel bír. Lágy és enyhe, finoman kesernyés, édes és kellemesen jóleső. Lehetőség szerint frissen fogyasszuk és az eredeti csomagolásban hűtőben tároljuk. A fémdoboz 30 gramm teát tartalmaz.


Összetevők: zöld tea
Elkészítés: 1 g Matcha teát beleteszünk a matcha tálkába és felöntjük 80 ml vízzel (80°C), majd 15 mp-ig habosra keverjük.

Elkészítés: 15 mp-ig habosra keverjük, 80°C, 1/2 teáskanál (1g matcha), lágy víz

GYOKURO TOKIWA 

Japán · Kyushu · tavasz

Zöld teák

A gyokuro tea a legnemesebb árnyékolt teák közé tartozik Japánban. Főzete világoszöld és üde. Ízvilága egyedülálló. A tea lezárt csomagolásban érkezik és 50 grammot tartalmaz.


Összetevők: zöld tea ökológiai gazdálkodásból

Elkészítés: 2 - 3 perc, 80°C, 1 enyhén púpozott teáskanál / csésze (2 dl), lágy

BANCHA 

Japán · Kagoshima · tavasz

Zöld teák

Kifejezetten aromás bancha, enyhén fanyar és fűízű. Japánban szívesen fogyasztják ezt a zöld, nagylevelű bancha teát. A Kyúshú (Kjúsú) szigetről, Kagoshima prefektúrából származik. A tea lezárt csomagolásban érkezik és 50 grammot tartalmaz.


Összetevők: zöld tea

Elkészítés: 2 - 3 perc, 80°C, 1 púpozott teáskanál / csésze (2 dl), közepesen kemény víz

GENMAICHA 

Japán · Kyushu · nyár

Zöld teák

Az enyhén fanyar és fűízű sencha találkozása a pirított rizzsel. Ennek a kombinációnak köszönhető a tea érdekes, enyhén diós jellege. A tea lezárt csomagolásban érkezik és 50 grammot tartalmaz.


Összetevők: zöld tea és pirított rizs ökológiai gazdálkodásból

Elkészítés: 2 - 3 perc, 80°C, 1 púpozott teáskanál / csésze (2 dl), közepesen kemény víz