Kína

Kínában a teát vendégek fogadásakor kínálják és a társalgások során sem hiányozhat. A teázás célja a barátságok és az eszmecserék támogatása. Kínában a zöld és félig fermentált teák mellett fekete teákat is gyártanak. A legismertebb fekete tea Kínából a Keemun, amely kevés csersavat tartalmaz, enyhén édeskés és lágy aromájú. A másik különlegesség a Lapsang Souchong tea, mely füstös aromájával hódít. Kínában a teát önmagában fogyasztják, nem kínálnak hozzá cukrot, tejet vagy más ízesítőt.

TARRY LAPSANG SOUCHONG 

Kína · FOP · ősz

Fekete teák

A kínai teák egyik érdekes fajtája, amely szárítás során kapja a jellegzetes, erősen füstös aromáját, gyantás fenyő égetése által.


Összetevők: fekete tea

Elkészítés: 3-4 perc, 100°C, 1 enyhén púpozott teáskanál / csésze (2 dl), kemény víz

PU-ERH  

Kína · Yunnan · Pu Erh · FOP

Fekete teák

Egyedi módon feldolgozott specialitás Yunnanból. Enyhén föld ízű, főzete vörös.


Összetevők: fekete tea

Elkészítés: 3-4 perc, 100°C, 1 enyhén púpozott teáskanál / csésze (2 dl), kemény víz

OOLONG TEA 

Kína · nyár

Fekete teák

Az oolong jelentése fekete sárkány vagy kígyó. Elnevezése a tealevél formájára utal. Az oolong teák részben fermentált teák, melyek eredetileg Tajvanból (Formosa) származnak.


Összetevők: oolong tea

Elkészítés: 3-4 perc, 100°C, 1 enyhén púpozott teáskanál / csésze (2 dl), közepesen kemény víz