Ceylon

Már régóta Sri Lankának nevezik Ceylont, de ha teáról van szó, akkor még a sziget régi nevét emlegetjük és csak Ceylon teaként nevezzük. Az ültetvények 500 – 2 000 méter között találhatók. A szüretelések ideje a monszuntól függ. A keleti Uva körzetben júliustól szeptemberig szüretelnek, míg a nyugati Dimbula vidéken januártól márciusig. A ceyloni tea közepesen erős, citrusos, üde és kellemesen fanyar ízhatással jellemezhető.

CEYLON ORANGE PEKOE 

Ceylon · Uva/Dimbula · OP · nyár/ősz

Fekete teák

Dimbula és Uva híres kertjeinek keveréke. Ideális saját teakompozíciók elkészítéséhez.


Összetevők: fekete tea

Elkészítés: 3-4 perc, 100°C, 1 púpozott teáskanál / csésze (2 dl), közepesen kemény víz

ENGLISH BREAKFAST TEA 

Ceylon · Uva · FBOP · nyár/ősz

Fekete teák

A legjobb Uva-Highland teák garantálják a jó minőséget. Igazi angol teakeverék.


Összetevők: fekete tea

Elkészítés: 3-4 perc, 100°C, 1 enyhén púpozott teáskanál / csésze (2 dl), kemény víz

ENGLISH BREAKFAST ST. JAMES 

Ceylon · Uva · FBOP ·nyár/ősz

Fekete teák

Nyáron kezdődik a szüretelése ennek a nemes ceyloni teának és ősszel fejezik be. Üde, ínycsiklandó.


Összetevők: fekete tea

Elkészítés: 3-4 perc, 100°C, 1 enyhén púpozott teáskanál / csésze (2 dl), kemény víz

NUWARA ELIYA 

Ceylon · OP · nyár/ősz

Fekete teák

2000 m magasságban termő tea. (Nuwara Eliya = felhők felett lebegő)


Összetevők: fekete tea

Elkészítés: 3-4 perc, 100°C, 1 enyhén púpozott teáskanál / csésze (2 dl), közepesen kemény víz