Fehér teák

A legnemesebb variáció. A fehér tea a legnemesebb, amit egy teacserje kínálhat. A kínai császároknál a fehér tea már i.e. 1000-ben kedvelt ital volt. Úgy tartották, hogy meghosszabbítja az életet. Nevét a fehér-ezüst színű, selymes pehelyről kapta, amely a rügyet borítja. A két legfiatalabb levél és a rügy (two leaves and one bud) az óvatos kézi munkának köszönhetően egy gyengéd, illatos specialitássá alakul át. A szabadban történő természetes fonnyasztás során kivonják a teából a nedvességet. A napon történő szárítás által a teának egyedülállóan lágy-édes íze lesz.

PAI MU TAN (bazsarózsa) 

Kína · Fujian · tavasz

Fehér teák

A legmagasabb minőségi szintnek felel meg ez a kínai tea. Aromája édeskés, főzete világos, sárgás.


Összetevők: fehér tea

Elkészítés: 2-3 perc, 80°C, 2 enyhén púpozott teáskanál / csésze, lágy víz

FEHÉR MANGÓÁLOM 

Kína · tavasz

Fehér teák

Mangó és bergamott ízesítésű fehér tea. Könnyű, illatos Pai Mu Tan tea, amely kevés csersavat tartalmaz. Főzete aranysárga.


Összetevők: fehér tea (Pai Mu Tan), aroma

Elkészítés: 2-3 perc, 80°C, 2 enyhén púpozott teáskanál / csésze, lágy víz

FEHÉR DINNYE 

Kína · tavasz

Fehér teák

Dinnye ízesítésű fehér tea. A Pai Mu Tan jellegzetes enyhe édeskés íze és a sárgadinnye lágy aromája találkozik. Finom teaélvezet. Főzete aranysárga.


Összetevők: fehér tea (Pai Mu Tan), aroma

Elkészítés: 2-3 perc, 80°C, 2 enyhén púpozott teáskanál / csésze, lágy víz

FAIRY SPRING 

Kína · tavasz

Fehér teák

Ízesített fehér tea és az illatos, üde citromverbéna találkozása.


Összetevők: Fehér tea (Pai Mu Tan) 86%, citromverbéna (4%), citromfű, málnadarabkák (3%), természetes bergamott olaj, rózsa- és mályvaszirmok

Elkészítés: 2-3 perc, 80°C, 1 púpozott teáskanál / csésze, lágy víz